VÍME CO VÁM CHUTNÁ
Bramborové lupínky jsou vhodné nejen jako pochoutka k vínu a pivu, ale hodí se třeba jako příloha k nejrůznějším druhům grilovaných mas. Žádná návštěva jimi nepohrdne, ba naopak.

1. Pro naše brambůrky vybíráme ty nejlepší brabory

Nejdůležitější pro výrobu je výběr správné odrůdy brambor, správná manipulace při sklizni, třídění a správné zaskladnění brambor v zimních a jarních měsících. Naše firma vyrábí (dle období) již dlouhou dobu vždy z jednoho, dle nás nejvhodnějšího druhu brambor a má prakticky i jednoho dodavatele, s kterým spolupracuje již řadu let a proto je náš výrobek stálé kvality.

2. Příprava brambor

Po výběru správného druhu brambor se v naši provozovně nejprve brambory oloupou a drobné nečistoty, které zůstanou po oloupání na povrchu se jemně ručně dočistí. Omyté a dočištěné brambory potom putují do řezačky, která má velmi ostré ocelové nože s mm. přesností .Brambory se nakrájí na velmi tenké a přesné plátky. Bramborové plátky pak z řezačky putují do pračky,

3. Smažení

Na smažení se používá jen kvalitní olej s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin. Brambůrky se smaží ručně, na velmi horkém oleji, aby nebyly mastné. Brambůrky smažíme dle původní staré receptury bez blanžírování (tzv. předváření), a to i za cenu kratší trvanlivosti finálního výrobku než mají chipsy.Tím docílíme zlatavé barvy a pravé bramborové chuti

4. Balení a expedice

Z fritézy putují zlatavé a křupavé brambůrky na kořenící pult, kde se podle přání zákazníků osolí nebo kořením ochutí. . Z kořenícího pultu jdou ochucené brambůrky do zásobníku dávkovací váhy, který sáčky naváží a poté se ručně uzavírají a naskládají do otevřeného kartónu. Brambůrky a finální obal /karton / balíme do průhledných obalů, aby bylo na brambůrky vidět a
Za tuto dlouhou spolupráci mezi pěstitelem a zpracovatelem brambor vznikl až přátelský vztah, který přináší kvalitu, jistotu a vstříctnost. kde se z plátků odstraní škrob. Před cestou do fritézy se nařezané a vyprané plátky ještě důkladně osprchují studenou vodou, aby se odstranil škrob, který zůstal na povrchu plátků. Těsně před smažením se plátky bramborových lupínků odstředivou silou vysuší a okamžitě jdou do fritézy k osmažení. výrobku. Fritézy mají vodní filtr, což znamená že úlomky lupínků padají na dno do horké slané vody ( studená zóna-pod bodem smažení ) a během procesu smažení se neustále přidává čerstvý olej, takže nemůže dojít k jeho přepálení. Olej je hlídán termostatem a speciálním teploměrem. předem jste věděli, jaké brambůrky se Vám dostanou na stůl. Nechceme mít pouze strojový výrobek, proto stále zachováváme jak ruční smažení tak ruční uzavírání sáčků . Mezi naše nejoblíbenější brambůrky patří brambůrky solené a česnekové.

(C) 2009 SKATT spol.s r.o. | Všechna práva vyhrazena | info@skatt.cz